Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Flaga na uzupełnianie paska głodu po wejściu w dany cuboid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

heal-max-health :) Prosze google nie boli ;) lub wpisanie falszywej flagi

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

./region flag [nazwa cuba] heal-max-health true
ale nie jestem pewien lecz bardziej polecam:

./region flag [nazwa cuba] invincible true

invincible oznacza god mode ON oraz jedzenie nie kończy się.

oczywiście bez '.' komendy

Opublikowano

heal-max-health :) Prosze google nie boli ;) lub wpisanie falszywej flagi

./region flag [nazwa cuba] heal-max-health true

ale nie jestem pewien lecz bardziej polecam:

./region flag [nazwa cuba] invincible true

invincible oznacza god mode ON oraz jedzenie nie kończy się.

oczywiście bez '.' komendy

Czytać nie umiecie? Na głód nie na życie!

Take it easy my friend

Opublikowano

UP wszyscy Ci co piszą że takiej komendy nie ma mylicie się ........

tu macie :

/rg f [nazwa_regionu] feed-max-hunger

Liczę na like

NU94p9A.gif

Opublikowano

UP wszyscy Ci co piszą że takiej komendy nie ma mylicie się ........

tu macie :

/rg f [nazwa_regionu] feed-max-hunger

Liczę na like

Wreszcie, dzięki wielkie, wiedziałem, że coś takiego musi być, bo we flagach pisało coś o feedzie.

Take it easy my friend

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, może temat przestarzały, ale tak dla potomnych:

dotychczas nikt nie podał prawidłowej/działającej odpowiedzi. feed-min-hunger - nie działa, a to by była najwłaściwsza flaga, wystarczałoby wpisać /rg flag [nazwa_cuboidu] feed-min-hunger 20, niestety u mnie to nie działa, ja natomiast sobie poradziłem tak:

/rg flag [nazwa_cuboidu] feed-delay 30    - co trzydzieści sekund gracz dostanie dawkę jedzenia podaną w komendzie poniżej

/rg flag [nazwa_cuboidu] feed-amount 20    - 20 to dawka jedzenia (20 to jest max)

Zatem co 30 sekund każdemu graczowi uzupełni się jedzenie na maksa. Można by podać feed-delay 1, wtedy co sekundę by się odnawiało, jednakże myślę, że to bardziej zżera zasoby serwera (mogę się mylić)

Pozdrawiam i liczę na like

Regulaminowa sygnatura :)

Opublikowano

dotychczas nikt nie podał prawidłowej/działającej odpowiedzi. feed-min-hunger - nie działa, a to by była najwłaściwsza flaga, wystarczałoby wpisać /rg flag [nazwa_cuboidu] feed-min-hunger 20, niestety u mnie to nie działa, ja natomiast sobie poradziłem tak:

/rg flag [nazwa_cuboidu] feed-delay 30    - co trzydzieści sekund gracz dostanie dawkę jedzenia podaną w komendzie poniżej

/rg flag [nazwa_cuboidu] feed-amount 20    - 20 to dawka jedzenia (20 to jest max)

Zatem co 30 sekund każdemu graczowi uzupełni się jedzenie na maksa. Można by podać feed-delay 1, wtedy co sekundę by się odnawiało, jednakże myślę, że to bardziej zżera zasoby serwera (mogę się mylić)

feed-min-hunger ogranicza ile paska jedzenia musi mieć gracz by flaga na niego zadziałala np

feed-min-hunger 10

sprawi ze flaga zadziała tylko dla ludzi z 10+ głodu (5 kawalków)

a feed-max-hunger to oczywiście odwrotność, ile moze mieć max na pasku by działało :P

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

feed-min-hunger ogranicza ile paska jedzenia musi mieć gracz by flaga na niego zadziałala np

feed-min-hunger 10

a feed-max-hunger to oczywiście odwrotność, ile moze mieć max na pasku by działało :P

Wg dokumentacji WorldGuard ta flaga nie pozwala na obniżenie się poziomu jedzienia poniżej

feed-min-hunger   Minimum hunger the feed flags will drop a player to

Dla mnie te flagi nijak nie działają chociaż kombinowałem z nimi jak przysłowiowy koń pod górkę. Może taki klimat...

Podałem jedynie alternatywne rozwiązanie dla tych, którzy są w podobnej sytuacji

Pozdrawiam

Regulaminowa sygnatura :)

Opublikowano

Wg dokumentacji WorldGuard ta flaga nie pozwala na obniżenie się poziomu jedzienia poniżej

Dla mnie te flagi nijak nie działają chociaż kombinowałem z nimi jak przysłowiowy koń pod górkę. Może taki klimat...

Podałem jedynie alternatywne rozwiązanie dla tych, którzy są w podobnej sytuacji

Pozdrawiam

Ja napisałam jak to działa, co jest w dokumentacji to mam gdzieś :D

Flagi poznawałam dawno temu, i wszystko poznawałam ręcznie godzinami testów, więc wiem wszystko co trzeba i jestem prawie pewna że to działa tak jak napisałam, przetestuj i napisz tu lub na pw lub edytuj posta :D

Więc twoje rozwiązanie, to jedyne rozwiazanie

PS: moze to też działać na zasadzie: jak głód spadnie do tego poziomu to leczy o ustaloną ilość, więc i tal trzeba kilka flag

BukkitSmerf

Opublikowano

rg flag nazwacuboidu heal-max-health

No i co pierdzielsz jak gunwo wiesz?

Niby wyjaśnij jakim cudem am działac... poprawa odp już była

I moje uzupełnienia do znaczeń:

feed-min-hunger 10

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...